GÖZTEPE SOSYAL HİZMET MERKEZİ

Kadıköy Belediyesi Göztepe Mahallesinde yer alan tarihi bir binayı kiralayarak Sosyal Hizmet Merkezi ve Alzheimer Merkezi olarak düzenledi. Açılışı pandemi nedeniyle ertelenen Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Göztepe Alzheimer Merkezi, Alzheimer hastalarına ve hasta yakınlarına hizmet verecek. Hizmet vermeye başlayan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Göztepe Sosyal Hizmet Merkezinde ise; sosyo-ekonomik ihtiyaç sahibi gruplara yönelik psiko-sosyal destek, sosyo-ekonomik destek, psikolojik danışmanlık, güçlendirme hizmeti veriliyor, atölye ve eğitim çalışmaları yapılıyor.

GÖZTEPE SOSYAL HİZMET MERKEZİ

Göztepe Mahallesi Tepegöz Sokak’ta yer alan Sosyal Hizmet Merkezi’nde,   Kadıköy ilçesi sınırları içinde ikamet eden ve merkeze gelerek kayıt yaptıran herkes (kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı, engelli, göçmen, mülteci, LGBTİ), sunulan hizmetlerden faydalanabiliyor. Toplumun her kesiminden bireyin kendisini gerçekleştirmesini, aktif ve üretken olarak yaşama katılmasını amaçlayan mesleki çalışmalar yürütülen merkezde psikolojik danışmanlık, hukuki danışmanlık, psiko-sosyal danışmanlık, hak temelli farkındalık, güçlendirme ve eğitim çalışmalarının yanı sıra merkezde yürütülecek etkinlik ve çalışmalar yapılacak.

Mahallelinin beklentisi ve önerileri doğrultusunda Kadıköy Belediyesi’nin diğer müdürlükleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları,  kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde çalışmaların yürütüleceği merkezde, toplumsal sorunların azaltılmasına yönelik; Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı, Kadın Sağlığı Eğitimi, Çocuğun Bedensel Söz Hakkı Seminerleri v.b. atölye, eğitim ve seminer programları da düzenlenecek.